Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Groenten Groenten Vlees Vlees

The Duke of Berkshire® is afkomstig van het Berkshire ras, een zeldzaam Keltisch varkensras uit het Engelse graafschap Berkshire. De mannelijke varkens (beren) zijn zwart van kleur en hebben een witte snuit, witte pootjes en een wit puntje aan de staart. De zeugen van dit Engelse landras zijn wit of roze. De kruising van deze varkens is uiteindelijk The Duke of Berkshire®. Queen Victoria liet in de negentiende eeuw al Berkshirevarkens kweken en was één en al lof over de kwaliteit, smaak en malsheid van het ras. Ze serveerde dan ook het vlees op banketten bij speciale gelegenheden.

Op het einde van de twintigste eeuw was het Berkshire ras met uitsterven bedreigd: in 1976 was er nog maar één beer over. Gelukkig werd het varken herontdekt door enkele gepassioneerde kwekers. Kees Schepens, een dierenarts en varkenskenner uit Nederland, en Stefaan Lambrecht van het Belgische familiebedrijf Danis, kruisten de Berkshire beer met een zeug afkomstig van twee oud-Engelse landrassen. Het resultaat is ‘The Duke’: excellent vlees met een uitgesproken smaak en malsheid en een evenwichtige verhouding tussen vlees en vet.

Deeg Deeg Fruit Fruit Groenten Groenten Vlees Vlees

Linzen zijn de zaden van een linzenplant. Traditioneel worden ze gebruikt in de Midden-Oosterse, Indiase en Mediterrane keuken. Linzen zijn er in diverse soorten; rode, groene, bruine en linzenmix. Ze hebben een enigszins nootachtige smaak en passen daarom goed als toevoeging in bijvoorbeeld een curry, salade of stoofpotjes.

Linzen met paprika en gedroogde tomaten, op smaak gebracht met currypasta. De geitenkaas zorgt voor een romige, lichtzure toets. Serveer met pitabroodjes en een frisse salade voor een volledige maaltijd.  Siciliaanse wijn doet het heel goed bij deze salade.

Designed using Creattica. Powered by WordPress.