Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Varkensgebraad met mosterdkorst en preipuree

Varkensgebraad met mosterdkorst en preipuree

Ingrediënten :

Het Vlees:

De Mosterdkorst:

De Preipuree:

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. Haal het vlees zo’n 20 minuten op voorhand uit de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.

De Mosterdkorst:

  1. Meng hiervoor de graanmosterd, de gewone mosterd, panko, honing, rozemarijn, peterselie, olijfolie en wat peper en zout.

De Vleesbereiding

  1. Leg het vlees in een ovenschaal, kruid met wat peper en zout en bedek de bovenkant met de mosterdkorst.

  2. Bak het vlees zo’n 40 a 45min in de oven.

De Preipuree:

  1. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water.

  2. Was de preien en snij in dunne reepjes.

  3. Verhit een stoofpot en bak hierin eerst de spekjes mooi krokant.

  4. Voeg dan de prei toe en stoof mooi zacht. Je kan eventueel wat vetstof toevoegen als de stoofpot iets te droog is.

  5. Als de aardappelen gaar zijn, giet af en stamp ze plat. Voeg de gestampte aardappelen toe aan de stoofpot met prei en spekjes. Meng goed.

  6. Voeg de ricotta, mosterd en melk toe en meng goed tot een mooi smeuige puree. Breng verder op smaak met peper en zout. Hou de puree warm.

Serveren:

  1. Als het vlees gaar is, haal uit de oven, leg op een snijplank en bedek goed met aluminiumfolie. Laat het vlees zo’n 5min rusten en snij dan in plakjes.

  2. Maak quenellen van de puree en plaats ze op het bord. Pllats 2 sneetjes vlees naast de puree.

Tip:

  1. Je kan de mosterdkorst al even op voorhand maken zodat je deze enkel nog maar op vlees dient te verdelen en het vlees te bakken.

  2. Je kan de puree al makkelijk één dag op voorhand maken dan zal hij de volgende dag nog meer smaak hebben. Wanneer je hem terug opwarmt voeg nog wat extra melk toe om hem terug smeuig te maken.

Noot

https://elienscuisine.be/

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.