Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Varkenskroon met bloemkool en mousseline van pickles

Ingrediënten :

Het Vlees

De Mousseline:

Bereiding :

  1. Snijd de vetlaag van de varkenskroon kruisgewijs in. Kruid met grof zout en peper. Verhit een droge pan op het vuur en leg er de varkenskroon in met de vetkant naar beneden. Leg er enkele takjes tijm en een teen look bij om smaak af te geven. Laat goudbruin bakken aan beide kanten en zet het vervolgens 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden. Arrosseer de varkenskroon regelmatig met het vet dat vrijkomt uit het vlees.

  2. Verwijder de bladeren en de stam van de bloemkool. Smeer de bloemkool in met een laagje boter en leg hem in een ovenschaal. Bestrooi met grof zout, peper, fijngehakte hazelnoten en geraspte kaas. Zet 50 minuten op 210 graden in de oven.

  3. Snijd de aardappelen in dikke schijfjes (+- 3 cm, met de schil nog aan) en leg alle schijfjes naast mekaar op de bodem van een grote pot. Zet ze juist onder met water. Voeg een snuif zout en een lepel smout toe. Dek de aardappelen af met een laagje boterpapier en breng ze vervolgens aan de kook. Laat het water volledig verdampen en laat de aardappelen vervolgens goudbruin bakken in de smout.

  4. Maak ondertussen de mousseline van pickles. Doe de eidooiers samen met twee eetlepels water in een steelpannetje. Klop los en voeg nog een scheutje azijn toe. Verwarm het mengsel vervolgens al kloppend op het vuur tot de eidooiers beginnen te binden. Werk de saus op met een klontje koude boter, kruid met peper en zout en voeg nog de pickles en de fijngehakte dragon toe.

  5. Haal het vlees en de bloemkool uit de oven. Rasp over de bloemkool nog wat extra kaas en snijd in stukken. Snijd ook het vlees in plakken.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.