Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Groenten Groenten Zuivel Zuivel

Archiducsaus wordt meestal geserveerd bij rood vlees, wild, kalfs– of varkensvlees, kalkoen en ander gevogelte. Denk aan orloffgebraad, kip of een varkenshaasje met archiducsaus.

Het verschil met de klassieke champignonroomsaus is de toevoeging van alcohol. Zo maak je met archiducsaus je vleesgerecht een tikje specialer.

Fruit Fruit Groenten Groenten Zuivel Zuivel

Curry is een gerecht dat oorspronkelijk van het Indisch subcontinent stamt en zich in de loop van de eeuwen over grote delen van Azië heeft verspreid. Het gerecht bestaat uit een combinatie van kruiden. 

Er wordt onderscheid gemaakt tussen droge en natte curry's. Natte curry's bevatten veel vocht, vaak doordat er kokosmelk doorheen gemengd wordt. Droge curry's worden met een kleine hoeveelheid vocht gekookt totdat alleen nog een laagje op de groenten en eventueel vlees blijven zitten.

Veel gebruikte ingrediënten voor curry(poeder) zijn: kurkuma, komijn, koriander, gember en chilipeper. In natte curry’s wordt verder kokosmelk, yoghurt, room, bouillon of tomatenpuree gebruikt.

Designed using Creattica. Powered by WordPress.