Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebraden ibericofilet met honingmosterd korstje

Gebraden ibericofilet met honingmosterd korstje

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 185°C.

  2. Kruid de Ibericofilet met zout en peper en bak goudbruin aan alle kanten in een koekenpan met een laagje olijfolie.

  3. Leg de Ibericofilet in een passende ovenschaal.

  4. Meng de mosterd met de honing en het Chinese vijfkruidenpoeder en bestrijk hiermee het vlees. Plaats 40 minuten in de oven en overgiet het vlees iedere 10 minuten met het vet uit de schaal.

  5. Schil de venkel en snijd in 8 stukken, herhaal bij de andere knollen.

  6. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, het sap van 1 sinaasappel, de uitgeperste knoflook en de thijm. kruid met zout en peper. Snijd de tweede sinaasappel in plakken en voeg bij de venkel en plaatst 30 minuten in de oven bij het vlees.

  7. Laat het vlees 10 minuten rusten alvorens het aan te snijden.

Noot

Video: https://youtu.be/uORN4V3BH7c

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.