Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Romige ovenschotel met kip en broccoli

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Schil de aardappels en snijd de aardappels in plakjes. Kook de plakjes aardappel ongeveer 10 minuten totdat ze zacht zijn.

  3. Kook ook de broccoliroosjes ongeveer 10 minuten.

  4. Snipper de ui en snijd de kip in stukjes.

  5. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip rondom bruin met een snufje zout en peper. Voeg daarna de ui toe en bak de ui een paar minuten mee. Voeg vervolgens de boursin toe en meng alles goed door elkaar.  Als het geheel iets te ‘droog’ is, kun je nog een beetje melk toevoegen.

  6. Als de boursin is gesmolten, zet je het vuur uit en voeg je ook de broccoli en aardappelplakjes toe.

  7. Meng alles voorzichtig door elkaar en schep in een ovenschaal.

  8. Verdeel wat geraspte kaas over de ovenschotel en zet ongeveer 15 minuten in de oven.

Tip:

  1. Ook lekker met bloemkool in plaats van broccoli.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.