Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Scampi’s met duivel-saus

Ingrediënten :

De Scampi's

De Spaans saus

Bereiding :

De Spaanse saus

  1. Bak de grofgesneden ajuin, wortel en spek aan in boter. Voeg daarbij 1 el bloem en 2 el tomatenpuree + het vruchtvlees van de tomaat. Bevochtig met een ½ l visfumet. Doe er een kruidenboeket en een half teentje look bij en laat inkoken. Passeer door een zeef.

De Scampi's

  1. Pel en ontdoe de scampi’s van het darmkanaal. Kruid en bak ze kort in olijfolie. Houd de scampi’s apart en bak de sjalotten in dezelfde pan. Deglaceer met ½ dl witte wijnazijn en roer hier 3 dl Spaanse saus door.

  2. Laat de saus 5 min. inkoken. Breng op smaak met peper en zout en 1 tl Worcestersaus en wat cayennepeper. Doe er de scampi’s en 1 tomaat, in blokjes gesneden, bij.

  3. Serveer in een diep bordje en werk af met peterselie en een takje groen.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.