Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Groenten Groenten Zeevruchten Zeevruchten

De klassieke definitie van nage is een bouillon die doorgaans wordt gebruikt om zeevruchten, vooral vis en schaaldieren, te pocheren. Traditioneel is nage een bouillon die op smaak wordt gebracht met groenten, witte wijn en kruiden.

Maar à la nage is ook de kooktechniek waarbij je iets zachtjes laat sudderen in een smaakvolle bouillon. Deze bouillon kan als lichte saus tegelijk met het hoofdgerecht worden geserveerd. 

Designed using Creattica. Powered by WordPress.