Kreeftensoep geparfumeerd met armagnac en room

Kreeftensoep geparfumeerd met armagnac en room

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Breek de scharen (verwijder de elastiek) en de staart van de kreeft en haal het vlees uit de staart (houd apart). Hak de kop en scharen in kleinere stukken. Spoel en versnijd de groenten grof.

  2. Verhit de olijfolie en bak de stukgehakte kreeft hevig aan. Doe er na 5 min. de garnaalkoppen bij en roer stevig om, laat terug 5 min. uitzweten. Meng de grofgesneden groenten erbij + 1 el bloem en stoof verder aan.

  3. Breng alles op smaak met 1 blik tomatenpulp, 1 el tomatenpuree, een kruidenboeket en enkele takjes dragon. Bevochtig met een scheutje cognac en witte wijn. Roer alles terug goed om. Doe er 1,5 l visfumet bij en laat gedurende 1 uur zachtjes doorkoken.

  4. Het kreeftenvlees wordt gedurende 10 min. meegekookt in de soep. Doe dit met behulp van een zeef : hang ze in de soep met daarin de stukken vlees.

  5. Mix de soep, indien mogelijk en steek ze door een puntzeef. Breng op smaak met peper en zout en dik ze eventueel met weinig blanke roux.

  6. Serveer de soep in warme diepe borden en verdeel het kreeftenvlees. Geef er als garnituur een kannetje room en Armagnac bij. Leg stokbrood op een bordje.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *