Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kreeftensoep geparfumeerd met armagnac en room

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Breek de scharen (verwijder de elastiek) en de staart van de kreeft en haal het vlees uit de staart (houd apart). Hak de kop en scharen in kleinere stukken. Spoel en versnijd de groenten grof.

  2. Verhit de olijfolie en bak de stukgehakte kreeft hevig aan. Doe er na 5 min. de garnaalkoppen bij en roer stevig om, laat terug 5 min. uitzweten. Meng de grofgesneden groenten erbij + 1 el bloem en stoof verder aan.

  3. Breng alles op smaak met 1 blik tomatenpulp, 1 el tomatenpuree, een kruidenboeket en enkele takjes dragon. Bevochtig met een scheutje cognac en witte wijn. Roer alles terug goed om. Doe er 1,5 l visfumet bij en laat gedurende 1 uur zachtjes doorkoken.

  4. Het kreeftenvlees wordt gedurende 10 min. meegekookt in de soep. Doe dit met behulp van een zeef : hang ze in de soep met daarin de stukken vlees.

  5. Mix de soep, indien mogelijk en steek ze door een puntzeef. Breng op smaak met peper en zout en dik ze eventueel met weinig blanke roux.

  6. Serveer de soep in warme diepe borden en verdeel het kreeftenvlees. Geef er als garnituur een kannetje room en Armagnac bij. Leg stokbrood op een bordje.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.