Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Knoflooksoep met tomaat, knoflookroom en pittige korstjes

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij de tomaten, uien en look in grove stukken. Doe er de blaadjes van 3 takjes rozemarijn bij en stoof alles 10 min. aan in olijfolie.

  2. Doe er zongedroogde tomatenpuree, balsamico en vleesbouillon bij en laat alles 15 min. koken.

  3. Maak intussen de knoflookroom en de croutons. Snij een teentje knoflook heel fijn en meng het door de halfstijf geklopte room. Houd opzij. Snij de korsten van het brood en maak er blokjes van. Bak ze bruin in olijfolie en kruid ze met zout, Provençaalse kruiden en chilipoeder.

  4. Mix de soep stevig en serveer ze in een warm diep bord. Verdeel er enkele croutons over en giet er knoflookroom bij. Werk af met enkele fijngesneden takjes rozemarijn.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.