Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Krokantje van geitenkaas met kastanjepuree

Ingrediënten :

De Vinaigrette

De Kastajepuree

Bereiding :

  1. Start met de vinaigrette : doe alle ingrediënten samen en breng op smaak met peper en zout. Zoeter > meer honig. Zuurder > meer balsamico.

  2. Snijd de rode kool zeer fijn en spoel deze niet. Maak een julienne van de appel en ui. Doe alles samen met de rozijnen en roquette in een kom en roer dit goed om met de vinaigrette. Wanneer deze een dag op voorhand gemaakt is, worden appel en ui ook rood.

  3. Kook de knolselder gaar in gezouten water, giet af en laat voldoende verdampen. Roer er kastanjepuree door. Kruid met peper en zout, nootmuskaat en een snuifje suiker.

  4. Kruid de geitenkaasjes met tijm en verpak ze in het filodeeg (8 op 8 cm.). Kleef het dicht met eigeel en bak deze 10 min. af op boterpapier in een voorverwarmde oven van 160°C.

  5. Leg een toefje salade op het bord. Zet de filodeegjes daar tegen. Maak 3 torentjes kastanjepuree, druppel er notenolie over. Trek fijne streepjes honing en balsamico over gans het bord. Versier met een takje groen.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.