Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kastanje cake

Kastanje cake

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Geef een kleine insnijding in de kastanjes en kook ze gaar in water (+/- 45 min.).

  2. Klop de eidooiers (houd het eiwit) stevig op met de suiker. Laat de boter smelten.

  3. Meng de opgeklopte eidooiers met kastanjepuree, bloem en boter. Pel de kastanjes, hak ze fijn en doe ze bij de mengeling Klop tenslotte de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.

  4. Doe het mengsel in een cakevorm en bak de cake 35 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.