Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Irish coffee

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak koffie voor 4 personen en sla de room luchtig (net niet half stijf).

  2. Doe 2 theelepels bruine suiker in een wijnglas of speciaal Irish coffee-glas.

  3. Verwarm de whisky in een klein steelpannetje en flambeer ze wanneer die kookt. Wees voorzichtig ! (vooral met een gasfornuis).

  4. Giet de warme (doof bij een gewoon wijnglas eerst de vlam) whisky op de suiker en roer de suiker los. Giet het glas voor ¾ bij met koffie.

  5. Giet er met behulp van de bolle of holle kant van een soeplepel heel traag verse room op en versier met chocoladeschilfers.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.