Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gesmolten oude Chimay-kaas met krokante salade

Ingrediënten :

De Vinaigrette

Bereiding :

  1. Snij de witte kool en Superano in flinterdunne julienne en meng ze in een kom met de vinaigrette.

  2. Mix de spinazie fijn en laat de room voor de helft inkoken. Meng de ingrediënten en passeer ze door een fijne zeef. Laat afkoelen. Wanneer de room na afkoeling te dik zou zijn, mag er wat water bijgevoegd worden.

  3. Verdun de rabarberconfituur lichtjes met water

  4. Snijd de kaas in 8 repen en maak op een bord een dambord. Plaats de borden korte tijd onder de grill tot de kaas begint te smelten.

  5. Giet in 5 vierkantjes een beetje rabarbersiroop met daarop een toefje witte kool. Giet in de vier overige vierkantjes een lepel spinazieroom.

  6. Versier met enkele rode bessen en dien onmiddellijk op. Geef er een broodje bi

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.