Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Bouillabaisse

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. - Snij de vis in stukken van 3 cm.
    - Snij de aardappelen in brunoise
    - Snipper de uien
    - Snipper het knoflook
    - Pel de tomaten, verwijder de pitten en snij in 8 stukken
    - Snij de prei in ringen
    - Snij de venkel in brunoise
    - Snij een julienne van 1/8 schil (enkel de buitenlaag) van de sinaasappel

Bereiding:

  1. Verwarm de olijfolie en stoof de uien, de venkel, de prei en de look goudgeel.

  2. Voeg de tomaten en de brunoise van aardappel erbij en laat even meestoven.

  3. Voeg de julienne van sinaasappelschil bij de groenten samen met de saffraan. Laat 10 min.
    zachtjes koken in de helft van de bouillon.

  4. Leg de vis erbij en giet de rest van de visbouillon en de witte wijn erbij.

  5. Kruiden met peper en zout en het bouquet garni (= peterseliestengels + tijm + laurier)

  6. Laat de soep gedurende 10 min. Zachtjes koken.

  7. Dien op met stokbrood besmeerd met rouille en licht geroosterd onder de grill.

Tip:

  1. Men kan schaal- en schelpdieren toevoegen voor een rijkere soep.

  2. De venkelknol kan vervangen worden door enkele druppels pastis.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.