Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Waterkerssoep met tongsliertjes, garnalen en kruidenroom

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Spoel de waterkers grondig en snij ze grof. Maak een grove brunoise van ui, prei en courgette. Fruit ze glazig in olijfolie en doe er 150 g waterkers bij; laat zachtjes meestoven. Strooi er bloem over en meng goed door elkaar.

  2. Bevochtig met vleesbouillon en kruid met peper en zout. Laat de soep gedurende 20 min. gaarkoken. Doe er de resterende 50 g waterkers bij en mix de soep onmiddellijk.

  3. Klop de room half op en meng er de gehakte kruiden door (houd een takje kervel over : garnituur). Kruid met peper en zout.

  4. Verwarm de visfumet en draai de tongrolletjes rond een vinger mooi op. Pocheer ze gedurende 5 min. Vul ze op het einde met garnalen en warm even op.

  5. Giet de soep in een warm diep bord en plaats een tongrolletje in het midden. Strooi de overige garnalen in de soep, giet de room er sierlijk rond en werk af met een takje kervel.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.