Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Krokantje van geitenkaas met kastanjepuree

Ingrediënten :

De geitenkaas

De vinaigrette

De Kastanjepuree

Bereiding :

  1. Start met de vinaigrette :
    Doe alle ingrediënten samen en breng op smaak met peper en zout. (zoeter -> meer honing, zuurder -> meer balsamico

  2. Snijd de rode kool zeer fijn en spoel ze niet. Maak een julienne van de appel en de uit. Doe alles samen met de rozijnen en de roquette in een kom en roer dit goed om met de vinaigrette. Wanneer deze een dag op voorhand gemaakt is worden appel en ui ook rood.

  3. Kook de knolselder gaar in gezouten water, giet af en laat voldoende verdampen. Roer er kastanjepuree door. Kruid met peper en zout, nootmuskaat en een snuifje suiker.

  4. Kruid de geitenkaasjes met tijm en verpak ze in een dubbel laagje filodeeg van 8 x 8 cm. Kleef het dicht met eigeel en bak deze 10 min. Op boterpapier in een voorverwarmde oven van 160° C.

  5. Leg een toefje salade op het bord. Schik de filodeegjes ertegen. Maak 3 torentjes kastanjepuree, druppel er notenolie over.
    Trek fijne streepjes honing en balsamico over gans het bord. Versier met een takje groen

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.