Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kabeljauw met peterseliewortel, shiitakes en hazelnootboter

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Leg de kabeljauw in een schaal en bedek de bovenkant met een laagje grof zeezout. Plaats ze vervolgens 20 minuten in de ijskast.

  2. Schil de peterseliewortels en snij ze in grove stukken. Stoom ze of kook ze in water met citroensap (om te vermijden dat ze verkleuren) tot ze gaar zijn.

  3. Kook de witte wijnazijn samen met de tijm, 1 teentje knoflook, steranijs, suiker, peper en zout op. Giet alles door een zeef over de rauwe shiitakes. Laat trekken terwijl de shiitakes afkoelen.

  4. Schil de aardappelen en haal er kleine bolletjes uit of snij ze in kleine kubusjes.

  5. Doe de peterselie, hazelnoten, broodkruim, olijfolie en ¼ teentje look in een blender en hak fijn tot een pesto.

  6. Giet de peterseliewortels af en doe ze in een blender samen met de melk, citroensap en een snuifje zout.

  7. Laat een klontje boter bruinen in een pan en blus met citroensap. Laat niet aanbakken!
    Voeg de hazelnootpasta of hazelnootolie toe en breng op smaak met peper en zout .

  8. Warm de shiitakes op in wat boter en voeg peper en zout toe.

  9. Bak de kabeljauw in wat boter (het is onnodig zout toe te voegen)

  10. Bak de kleine aardappelbolletjes in wat boter.

  11. Warm de puree van peterseliewortels op.

De Afwerking

  1. Schik de uit elkaar getrokken kabeljauw op een plat bord.
    Presenteer de peterseliewortel, wat pesto van peterselie en
    de gebakken aardappelen ertussen. Lepel de hazelnootboter over de vis.
    Schik er eventueel wat gedroogde peterselie op.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.