Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Braadkipstukjes met groene peper

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij de courgette in slierten met een aardappelmesje.

  2. Laat de fijngesnipperde uien 5 min. stoven in de olie in de wok.

  3. Kruid de kip met pezo en bestuif ze met bloem.

  4. Haal de uien uit de wok en braad de kip snel.

  5. Voeg de uien weer toe, alsook de in stukjes gesneden tomaten en de courgetteslierten. Laat dit even bakken.

  6. Giet de groentebouillon erbij en laat dit gedurende ca. 15 min. zachtjes stoven met het deksel op de wok.

  7. Plet de groene peperbessen en laat ze gedurende de laatste 5 min. Mee stoven.

Tip

  1. Liefhebbers van marinades kunnen de kip ook eerst marineren.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.