Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Wortelblokjes geparfumeerd met komijn, scampi’s in tempura

Ingrediënten :

De Tempura

Bereiding :

  1. Schraap de wortelen en snijd ze in stukken van 1 cm. Snijd de ui en look fijn.

  2. Verwarm 2 el olijfolie en fruit er ui en knoflook in. Voeg de komijn en honing toe en bevochtig met 2 dl water. Kruid goed af met peper en zout. Breng aan de kook.

  3. Voeg de wortelen en de helft van de bladpeterselie toe. Laat ongeveer 20 min. koken op een middelmatig vuur. Giet af en roer er de resterende bladpeterselie en een zeer fijngesneden sjalotje door. Houd warm.

  4. Maak de tempura : meng bloem, maïzena, eidooier en witte wijn stevig door elkaar en meng er bruisend water onder. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar koel.

  5. Pel en ontdarm de scampi’s en haal ze één voor één door de tempura en leg ze onmiddellijk in heet frituurvet. Bak deze tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Trek enkele streepjes honing op 4 borden en verdeel de wortelen. Schik er de scampi’s op en versier met een takje bladpeterselie.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.