Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Zachtgekookt eitje met Krokantje van grijze garnalen en prei

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Was de prei en snijd deze in fijne ringen. Stoof ze aan in arachideolie en blus met enkele druppels sherry-azijn, bestrooi met currypoeder en kruid met peper en zout. Houd apart.

  2. Neem een vel filodeeg en bestrijk het met gesmolten boter, leg er een tweede vel op en bestrijk opnieuw.

  3. Meng de garnalen onder de prei en schik dit op de filodeeg ( 2 cm. van de rand blijven ) zodat je er 4 mooie cilinders van maakt. Bestrijk nogmaals met boter.

  4. Leg de cilinders op boterpapier en bak deze gedurende 10 min. krokant bruin in een voorverwarmde oven van 200°C.

  5. Kook de eieren 5 min. in gezouten water met een scheutje azijn en pel ze voorzichtig. Paneer de eieren tweemaal en bak ze lichtbruin in frituurvet van 180°C.

  6. Serveer het eitje in een klein glaasje samen met de prei-garnaalrol

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.