Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Terrine van haas met groene kool en spek

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Ontbeen de haas volledig en hou één filet afzonderlijk. Maal het vlees en vers spek tweemaal grof en tweemaal fijn door de vleesmolen. Koel bewaren.

  2. Breek het karkas en kleur het in wat olie flink bruin. Bevochtig met 2 dl vleesbouillon, kruid met peper en zout en laat voor de helft inkoken. Roer regelmatig.

  3. Neem 2 grote savooibladen, ontnerf ze en blancheer ze kort in gezouten water. Beleg de binnenkant van een terrine met de sneetjes gerookt spek. Laat ze 3 cm. over de rand hangen zodat ze later kunnen dicht gevouwd worden. (Alternatief : vetbanden)

  4. Week de sneetjes brood in de melk en bak de hazenfilet mooi bruin.

  5. Werk de vulling verder af : meng de eieren onder de vulling. Laat het brood uitlekken, plet het met een vork en voeg het bij de vulling alsook de hazenfond (stap 2), cayennepeper en room. Meng alles zorgvuldig met een spatel en smaak af.

  6. Doe de helft van de vulling in de terrine. Draai de gebakken hazenfilet in de groene kool en leg die op de vulling mooi in het midden van de terrine. Giet er de rest van de vulling over en plooi de gerookte speksneetjes mooi dicht.

  7. Beleg de terrine met een snuifje tijm en 2 blaadjes laurier en giet er een scheutje olie op. Leg er alu-folie over en plaats de pasteivorm 40 min. ‘au bain marie’ in een voorverwarmde oven van 180°C.

  8. Haal de pastei, na gaartijd uit de oven en laat de vorm afkoelen in de koelkast. Snij er met een scherp mes per persoon een flinke snede van. Geef er rozijnenbrood en eventueel andere wildgarnituren bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.