Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tartaar van tonijn met frieten van knolselder

Ingrediënten :

De Mayonaise

En Verder...

Bereiding :

De Mayonaise

  1. Meng de dooier met mosterd en klop er voorzichtig de olie door. Breng op smaak met citroensap en peper en zout. Het mag goed doorsmaken.

En Verder

  1. Snij de tonijn in fijne brunoise of tartaar, hak de kappers fijn en snij de augurk in dobbelsteentjes. Doe alles in een kom en meng er peterselie en lente-ui door. Breng op smaak met weinig mayonaise, tabasco, Worcester en peper en zout.

  2. Schil de knolselder en snij in dikke frieten. Kook ze 3 min. in gezouten water, laat uitlekken en bak ze nadien goudbruin in hete frituurolie (180° C.).

  3. Schik de tartaar in een ring en doe er nog een lepel mayonaise rond. Geef er 3 tot 4 dikke frieten bij, Leg er een toefje salade bovenop en versier met een takje platte peterselie.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.