Tartaar van tonijn met frieten van knolselder
Ingrediënten :
De Mayonaise
En Verder...
Bereiding :
De Mayonaise
-
Meng de dooier met mosterd en klop er voorzichtig de olie door. Breng op smaak met citroensap en peper en zout. Het mag goed doorsmaken.
En Verder
-
Snij de tonijn in fijne brunoise of tartaar, hak de kappers fijn en snij de augurk in dobbelsteentjes. Doe alles in een kom en meng er peterselie en lente-ui door. Breng op smaak met weinig mayonaise, tabasco, Worcester en peper en zout.
-
Schil de knolselder en snij in dikke frieten. Kook ze 3 min. in gezouten water, laat uitlekken en bak ze nadien goudbruin in hete frituurolie (180° C.).
-
Schik de tartaar in een ring en doe er nog een lepel mayonaise rond. Geef er 3 tot 4 dikke frieten bij, Leg er een toefje salade bovenop en versier met een takje platte peterselie.