Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Champignonroomsoep

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Roerbak ze kort in een scheutje olie en hou ze even apart.

  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof ze glazig in boter. Bestrooi met de bloem en schep ze om. Blus met de wijn en laat de alcohol op een hoog vuur inkoken.

  3. Hou enkele champignons en aardappelblokjes apart. Doe de rest bij in de pan en schep goed om. Voeg de bouillon toe en kook 15 min. Mix fijn. Zeef de soep en gieet er de room bij. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Snij het brood in blokjes en bak de croutons samen met de peterselie knapperig in een beetje zonnebloemolie.

  5. Meng de overgebleven champignons en aardappelblokjes met de zure room en verdeel over 4 borden/kommen. Schep er de soep bij en werk af met de croutons.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.