Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Bloemkoolsoep ‘Polonaise’

Ingrediënten :

De "Polonaise"

Bereiding :

  1. Snij de bloemkool in 4 en verwijder de onderste dikke stam. Snij de rest in stukjes. Pel de uit en snipper fijn.

  2. Smelt een klontje boter in een pan. Stoof de uisnippers glazig en voeg de stukjes bloemkool toe. Roerbak enkele minuten zonder te laten kleuren. Overgiet met de melk en dek de pan af. Laat op een zacht vuur gaar koken.

  3. Bewerk de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Pel de hardgekookte eieren en prak ze fijn met een vork.

  5. Verwijder de korsten van het brood en snij het kruim in stukjes. Bak de broodstukjes goudbruin en krokant in boter. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Haal de gebakken broodkorstjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.Verkruimel de broodkostjes samen met de gehakte peterselie door het ei en breng verder op smaak.

  6. Verdeel de soep over de borden/kommen. Garneer met een eetlepel 'Polonaise'. Geef de ret van de 'Polonaise' er apart bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.