Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Ossentong in Madeira-saus

Ingrediënten :

De Ossentong

De Kroketten

De Bouillon

De Saus

Bereiding :

 1. Leg de ossentong de nacht voordien in gezouten water.

 2. Maak de bouillon. Steek drie kruidnagels in de ajuin. Doe twee ajuinen in de pot met drie geschilde wortelen, drie grof gehakte stengels selder, een blaadje laurier en een paar takjes tijm. Voeg de tong toe. Kruid met peper en zout. Zet onder in water en laat minimum 1,5 uur garen.

 3. Stoom de aardappelen gaar. Stamp plat met boter, peper, zout, nootmuskaat en de dooiers.

 4. Doe in een spuitzak en spuit in lange slierten. Snij ongeveer op 7 cm lengte. Rol door de bloem. Haal door het eiwit en leg tenslotte in het paneermeel.

 5. Snij de paddenstoelen in vier. Zet op met citroensap, scheutje water, peper en zout. Breng aan de kook.

 6. Haal de tong uit en pel ze. Zeef de bouillon.

 7. Maak een roux van 80 gram boter en evenveel bloem. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer droog tot het naar koekjes ruikt.

 8. Voeg wat bouillon toe. Breng aan de kook en laat dikken. Voeg de champignons en twee eetlepels tomatenpuree toe. Werk af met een scheutje Madeira.

 9. Snij de tong in reepjes. Overgiet met de saus.

 10. Bak de kroketjes krokant op 185 °C.

 11. Serveer alles warm.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.