Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Rode Poon ‘en papillotte’

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 185°. Scheur een vel zilverpapier af om er een bootje van te maken. Leg hierin de rode poon.

  2. Snij de citroen in dunne plakjes en schik afwisselend een plakje citroen en een blaadje basilicum op de vis tot hij helemaal is bedekt. Doe er de kerstomaatjes bij. Besprenkel met wat olijfolie en wijn. Kruid met peper en zout.

  3. Maak het bootje dicht en zet 25 minuutjes in de oven of tot de vis gaar is.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.