Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Zeetong meunière met botersaus

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en draai ze door een roerzeef (passe-vite). Meng de eierdooiers erdoor. Kruid met pezo en nootmuskaat.

  2. Verwarm de oven op 180° C. Vul een spuitzak met de puree en spuit toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 10 min. kleuren in de oven.

  3. Maak de sla schoon, spoel en zwier droog. Spoel en halveer dde kerstomaatjes. Maak een salade van de sla en de tomaatjes. Besprenkel met olijfolie en witte balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

  4. Spoel de zeetongen, dep ze droog met keukenpapier en kruid met pezo. Snij 1 citroen in partjes en pers de andere uit.

  5. Bak de vis ongeveer 3 min. per kant in een antiaanbakpan met wat olijfolie. Voeg enkele flinke klonten boter toe en zet het vuur zacht. Keer de vis nog eens om en besprenkel met citroensap.

  6. Serveer de zeetong met een flinke lepel botersaus, de salade, de pommes duchesse en een partje citroen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.