Champignonroom-soep

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten
0 Toevoegen aan favorieten

Champignonroom-soep

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Roerbak ze kort in een scheutje olie en hou ze even apart.

  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof ze glazig in de boter. Bestrooi met de bloem en schep goed om. Blus met de wijn en laat de alcohol op een hoog vuur inkoken.

  3. Hou enkele champignons en aardappelblokjes apart. Doe de rest in de pan en schep goed om. Voeg de bouillon toe en kook 15 minuten. Mix fijn. Zeef de soep en giet er de room bij. Breng op smaak met pezo.

  4. Snij het brood in blokjes en bak de croutons samen mqet de peterselie knapperig in een beetje zonnebloemolie.

  5. Meng de overgebleven champignon- en aardappelblokjes met de zure room en verdeel overde 4 kommen. Schep er de soep bij en werk af met de croutons.

Recept komt van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *