Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Dorade met champignons in de oven

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm het onderste element van de oven.

  2. Was de dorade’s en dep droog nadat de vis al eerder was ontdaan van schubben en ingewanden.

  3. Verwijder de zanderige onder stukjes van de champignons. Maak ze schoon, en snijd in plakjes.

  4. Snipper de sjalotten. Verdeel de sjalotten en champignons over een grote beboterde ovenschaal.

  5. Leg de dorade’s erop en bestrooi met peper en zout. schenk er een glas water over. Verdeel er de peterselie en klontjes over. Strooi de blaadjes van een paar takjes tijm over het oppervlak.

  6. Bak de vis ongeveer 30 minuten in een hete oven (200C). Bedruip het gerecht regelmatig met het vocht tijdens het bakken.

Tip

  1. U kunt het sap van een citroen over de vis persen voordat u de vis op tafel zet, of partjes citroen op een bordje erbij opdienen.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.