Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Chinese kool-gratin

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven op 180° C.

  2. Snij de kool in 4 stukken en spoel grondig. Blancheer de stukken kool 7 minuten in licht gezouten kokend water. Laat de kool uitlekken. Schik ze in een ovenschaal.

  3. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Strooi de champignonplakjes over de kool zodat deze volledig bedekt is.

  4. Klop de eieren los met de room. Kruid met de curypoeder en nootmuskaat. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. Giet het mengsel overde champignons.

  5. Bedek met een laag gratinkaas. Zet in de oven en bak goudbruin en gaar in 30 minuten.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.