Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gegrilde zeebaars met een slaatje van gebrande komkommer

Ingrediënten :

Voor de Afwerking

Bereiding:

Video
Off On

  1. Snijd de aardappelen in stukjes. Kook gaar in licht gezouten water en giet af.

  2. Vul de buik van de zeebaars met de verse kruiden. Bestrijk de zeebaars met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg tussen een grillrooster en rooster gaar op de bbq.

  3. Snijd de komkommers in reepjes. Leg ze in een vuurvaste schaal en bestrijk met een beetje olijfolie. Brand de komkommers kort met de bunzenbrander.

  4. Besprenkel de komkommers met een scheutje olijfolie en witte wijnazijn. Roer om en bestrooi met peper en zout.

  5. Doe de lente-ui en basilicum bij de gekookte aardappelen. Breng op smaak met zout en peper. Doe de geraspte citroenschil en het sap erbij. Roer om en plet de aardappelen grof.

Afwerking :

  1. Strijk de plattekaas op een groot bord en verdeel hierover de gebrande komkommer.

  2. Brand de zeebaars nog even verder af met de bunzenbrander. Druppel er wat olijfolie over en kruid af met een extra draai van de pepermolen.

  3. Besprenkel de kruiden voor de afwerking (komkommerbolletjes en -bloempjes) met een beetje olijfolie en Chardonnay-azijn. Kruid af met zout en peper en schik op de gebrande komkommer. Rasp er als laatste de limoenschil over.

  4. Werk de aardappelsalade ten slotte af met de bieslookbloempjes en wat fijngesnipperde basilicum.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.