Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Bouillonsoep met groentenbrunoise

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij de groenten in dobbelsteentjes van 2 mm (brunoise)

  2. Hak de peterselie grof.

  3. De groentendobbelsteentjes lichtjes aanstoven in boter zonder te kleuren.

  4. Bevochtig met de vleesbouillon en voeg het kruidenboeket toe.

  5. Gedurende 15 min. zachtjes laten gaarkoken.

     

  6. Verwijder het kruidenboeket.

  7. Snij de tomaat in 4 en verwijder de pitjes. Snij de rest in fijne brunoise.

  8. Bak het stokbrood volgens het recept op de verpakking (ca. 10 min. op 200°C)

  9. Breng de soep op smaak met pezo en werk af met de grofgehakte peterselie en de tomaat-brunoise.

De Afwerking

  1. Serveer in warme borden.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.