Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kreeft ‘a la nage’

Moeilijkheidsgraad: Gevorderd

Omschrijving

De klassieke definitie van nage is een bouillon die doorgaans wordt gebruikt om zeevruchten, vooral vis en schaaldieren, te pocheren. Traditioneel is nage een bouillon die op smaak wordt gebracht met groenten, witte wijn en kruiden.

Maar à la nage is ook de kooktechniek waarbij je iets zachtjes laat sudderen in een smaakvolle bouillon. Deze bouillon kan als lichte saus tegelijk met het hoofdgerecht worden geserveerd. 

Ingrediënten :

De Court-bouillon

En Verder...

Bereiding :

  1. Kook de kreeft in een kokende court-bouillon. Laat de kreeft afkoelen in de bouillon (terug opwarmen in kokende bouillon).

  2. Maak het “nage”vocht : snijd de groenten in een fijne julienne en breng vis- en vleesbouillon aan de kook met een kruidenboeket. Kook de groenten krokant in de bouillon.

  3. Spoel en snijd de verse kruiden fijn.

  4. Serveer de soep in diepe borden met daarin een halve gedécortikeerde kreeft (darmkanaal en maag verwijderen). Werk af met verse kruiden

Sleutelwoorden: Kreeft, a la nage
Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.