Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kippenfilet gevuld met kruidenkaas en gemengde sla

Ingrediënten :

De Kippenfilets

De gemengde sla

Bereiding :

De Kippenfilts

 1. Verwarm de oven voor tot 180°C.

 2. Schep de kruidenkaas in een mengkom.

 3. Verzamel wat bieslook en snipper de pijpjes zo fijn mogelijk. Hak ook het loof van de peterselie fijn. Roer de verse kruiden door de kaas.

 4. Voeg peper van de molen toe en een snuifje zout en roer de kaas.

 5. Snij (indien nodig) de kippenborsten los en snij ook eventuele restjes vet of kraakbeen weg.

 6. Maak een diepe horizontale insnede in het dikste stuk van elke kippenborst. Schep er een royale portie kruidenkaas in en flap het vlees weer dicht.

 7. Kruid de gevulde filets met een snuif kippenkruiden.

 8. Gebruik de lapjes pancetta om de filets in te pakken. Leg twee plakjes dakpansgewijs op je werkplank, leg de kippenfilet er bovenop en rol het spek errond.

 9. Druppel wat olijfolie in de braadslee en leg de gevulde kippenfilets erin. Druppel ook nog wat olijfolie over het vlees en bak ze gedurende ong. 30 minuten in de hete oven van 180°C.

De gemengde Sla

 1. Pluk de blaadjes radiccio (roodlof) en eikenbladsla los. Spoel ze samen met de rucola in ruim water.

 2. Laat de blaadjes nadien zorgvuldig uitlekken en verzamel ze in een slakom.

 3. Halveer de kerstomaatjes en voeg ze bij de sla.

 4. Pel de sjalot en snipper ze zo fijn mogelijk. Doe de stukjes bij de gemengde sla en maal er voorlopig enkel peper over en voeg een beetje zout toe. Wacht om er azijn aan toe te voegen, zodat de sla geen kans krijgt om te verleppen.

 5. Kort voor het serveren schenk je wat fijne olijfolie en een beetje balsamico over het groen. Meng de sla voorzichtig en respectvol.

Tip:

 1. Dien op met gebakken aardappelen.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.