Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kabeljauw in papilotte

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Pel en hak de knoflook. Spoel en ontpit de tomaten, spoel de courgette, en snij alles in blokjes. Snipper de peterselie.

  2. Spoel de citroenen met heet water. Pers 1 citroen uit, snij de andere in plakjes.

  3. Bak alle groenten – behalve de tomaten – 2 minuten in olijfolie. Schep er dan de tomaten, het citroensap en de peterselie door.

  4. Kruid de visfilets met peper en zout en leg ze elk op een vel bakpapier. Verdeel er de groenten en plakjes citroen over. Bind de uiteinden dicht met keukentouw.

  5. Leg de papillotten in een ovenschaal en zet ze 20 à 25 minuten in de oven.

Tip:

  1. Lekker met stoemp van aardappelen met venkel.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.