Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gevulde Auberginebloem Met Huisgemaakte Tomatensaus

Ingrediënten :

De Auberginebloemen:

De Rundsvleesvulling:

De Tomatensaus:

Verder...

Bereiding :

Video
Uit Aan

  1. Snijd de aubergines in de lengte in reepjes van links en rechts, in totaal ongeveer 7 keer. Zorg ervoor dat je de aubergine niet helemaal doorsnijdt, zodat deze heel blijft.

  2. Leg de gesneden aubergines in een platte ovenschaal. Strooi er zout over, sprenkel het citroensap over de aubergines en vul de braadpan met water.

  3. Meng het rundergehakt met de rode ui, ei, rozemarijn, zout, peper en paprika.

  4. Haal de aubergines uit het water en laat ze drogen. Rol een van de aubergineplakken naar binnen en fixeer deze met een tandenstoker. Herhaal ditzelfde proces met elk afzonderlijk plakje totdat de aubergine eruitziet als een bloem!

  5. Vorm nu kleine gehaktballetjes van het rundergehaktmengsel en druk elke gehaktbal in een gat in de auberginebloemblaadjes.

  6. Snijd de kerstomaatjes doormidden en druk elk een helft (met de snijrand naar boven) op het rundergehaktmengsel in de aubergine.

  7. Leg beide auberginebloemen in een ovenschaal of een diepe bakplaat.

  8. Doe de tomatenblokjes, knoflook, olijfolie, zout, peper en water in een kom en pureer alles met een staafmixer. Giet de tomatensaus in de braadpan met de aubergines en dek de braadpan af met aluminiumfolie.

  9. Leg de aardappelpartjes op de aluminiumfolie en bestrijk ze met een zout-peper-olijfolie mengsel. Zet alles 30 minuten in de oven op 190°C. Serveer de auberginebloemen met yoghurt om te dippen.

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.