Gevulde Auberginebloem Met Huisgemaakte Tomatensaus

Gevulde Auberginebloem Met Huisgemaakte Tomatensaus

Ingrediënten :

De Auberginebloemen:

De Rundsvleesvulling:

De Tomatensaus:

Verder...

Bereiding :

Video
Off On

  1. Snijd de aubergines in de lengte in reepjes van links en rechts, in totaal ongeveer 7 keer. Zorg ervoor dat je de aubergine niet helemaal doorsnijdt, zodat deze heel blijft.

  2. Leg de gesneden aubergines in een platte ovenschaal. Strooi er zout over, sprenkel het citroensap over de aubergines en vul de braadpan met water.

  3. Meng het rundergehakt met de rode ui, ei, rozemarijn, zout, peper en paprika.

  4. Haal de aubergines uit het water en laat ze drogen. Rol een van de aubergineplakken naar binnen en fixeer deze met een tandenstoker. Herhaal ditzelfde proces met elk afzonderlijk plakje totdat de aubergine eruitziet als een bloem!

  5. Vorm nu kleine gehaktballetjes van het rundergehaktmengsel en druk elke gehaktbal in een gat in de auberginebloemblaadjes.

  6. Snijd de kerstomaatjes doormidden en druk elk een helft (met de snijrand naar boven) op het rundergehaktmengsel in de aubergine.

  7. Leg beide auberginebloemen in een ovenschaal of een diepe bakplaat.

  8. Doe de tomatenblokjes, knoflook, olijfolie, zout, peper en water in een kom en pureer alles met een staafmixer. Giet de tomatensaus in de braadpan met de aubergines en dek de braadpan af met aluminiumfolie.

  9. Leg de aardappelpartjes op de aluminiumfolie en bestrijk ze met een zout-peper-olijfolie mengsel. Zet alles 30 minuten in de oven op 190°C. Serveer de auberginebloemen met yoghurt om te dippen.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *