Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kaas-gevulde aubergine op twee verschillende manieren

Kaas-gevulde aubergine op twee verschillende manieren

Ingrediënten :

1. Met Caprese gevulde aubergines

2. Aubergine gevuld met Ham en Kaas

Bereiding :

1. Met Capreze gevulde Aubergine

  1. Verwarm de oven voor op 3180°C. Was de aubergine en snij meerdere stukken in de lengte door.

  2. Bestrooi de snijvlakken met zout en laat 30 minuten staan.

  3. Snijd de tomaat en mozzarella en vul de auberginepartjes met de plakjes.

  4. Meng de gehakte peterselie en knoflook en verdeel het mengsel over de gevulde aubergine. Sprenkel er olijfolie over, breng op smaak met zout en peper en bak 50 minuten.

2. Aubergine gevuld met Ham en Kaas

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergine doormidden en maak in elke helft een aantal diepe sleuven.

  2. Snijd de ham en kaas in plak ze in de auberginespleten.

  3. Meng de gehakte basilicum, gehakte teentjes knoflook, paneermeel en 3 eetlepels olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel het mengsel over de twee auberginehelften en verdeel het erover. Sprenkel er 3 eetlepels olijfolie en Parmezaanse kaas over en bak 30 minuten.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.