Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Ovenschotel met pastinaak

Ingrediënten :

Bereiding :

De Groentenstoofpot:

  1. Snijd de tomaten in vier en verwijder de zaadlijsten. snijd het vruchtvlees van de tomaten in kleine blokjes.

  2. Snijd de wortel in kleine blokjes en snipper de ui fijn.

  3. Borstel de champignons schoon en hak ze fijn.

  4. Schil de pastinaak, snijd in grote stukken en kook gaar in lichtgezouten, kokend water. Laat de pastinaak goed uitstomen.

  5. Verhit ondertussen voor de saus de olijfolie in een pan en stoof hierin de ui en de wortel zachtjes aan tot wanneer de ui glazig is. Voeg de knoflook, de champignons en de geconcentreerde tomatenpuree toe en laat alles even mee stoven.

  6. Bestrooi het geheel met de bloem en voeg nu de tomatenblokjes, de tijm, de laurier en de cashewnoten toe.

  7. Giet de bouillon er bij en breng alles langzaam aan de kook. Laat 15 minuten sudderen tot de saus mooi is ingedikt.

De Aardappelpuree:

  1. Warm de melk op samen met de boter, wat peper van de molen, zeezout en nootmuskaat. Prak de pastinaak fijn met een pureestamper en meng er de melk en de platte kaas onder tot een smeuïge puree.

Afwerking:

  1. Breng de stoverij op smaak met peper, zout en de Worchestershire saus. Verwijder de tijm en de laurier en stort alles uit in een ovenschaal. Verdeel de pastinaakpuree erover en bestrooi het geheel met de geraspte kaas.

  2. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200°C en bak het geheel af tot wanneer er zich een mooi goudbruin korstje heeft gevormd.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.