Varkenshaasje met Champignons en Kaas
Omschrijving
Een klassieker onder de bereidingen van varkenshaasjes en toch weer iets anders.
Ingrediënten :
Het varkenshaasje :
De Vulling:
De saus:
Bereiding :
Het varkenshaasje:
-
Snij het varkenshaasje overlangs in tot 2/3 van de dikte van het haasje. Plooi het haasje open.
-
Meng in een kommetje 5 g zout, 5 g paprikapoeder, 5 g Zwarte peper, 5 g Provencaalse kruiden en 5 g Lookpoeder door mekaar.
-
Strooi het kruidenmengsel over het geopende varkenshaasje en over de buitenkant ervan. Masseer het mengsel goed in het vlees en leg het op een ovenplaat.
-
Snij de ui in stukjes en bak ze in de pan met wat olie. Snij de champignons in dunne schijfjes en voeg ze bij de ui in de pan. Overgiet met de room en kruid met de zwarte peper. Laat het geheel even bakken.
-
Leg het champignon/ui-mengsel bovenop het opengelegde varkenshaasje. Strooi genoeg geraspte kaas over het geheel.
-
Plooi de reepjes spek overlangs over het gevulde varkenshaasje en en duw de uiteinden onder het vlees zodat het haasje volledig ingewikkeld is in het spek. Overgiet het geheel met wat olijfolie.
-
Plaats de haasje in de oven en bak het 45 min. op 180°C
De Saus:
-
Meng de chilisaus met de honing. Voeg de appelcider, sojasaus en ietwat zout toe. Meng alles goed.
-
Wrijf het gebakken varkenshaasje in met dit mengsel.
-
Plaats het geheel in een oven van 180 °C en bak het nog 10 min.
Noot
Je kan de video van dit recept terugvinden op Video | Facebook