Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Varkensschenkel met Rodenbach Grand Cru, krieltjes en wortelen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Laat een klont boter smelten in een grote pot. Kruid de varkensschenkels met peper en zout en kleur ze in de boter.

  2. Snijd de uien en de look fijn. Haal de gekleurde schenkels uit de pot en giet het vet weg. Voeg een nieuw klontje boter toe en stoof er de uien en look in aan.

  3. Snijd de champignons in twee en voeg ze toe. Snijd het spek in grote stukken en voeg toe. Voeg er de stroop en de mosterd aan toe, gevolgd door de peperkoek en het bier.

  4. Zorg nu voor de kruiding: doe er een bouquet garni bij, samen met wat kruidnagel en enkele jeneverbessen. Leg de schenkels er weer bij en kruid met flink wat peper en wat zout. Schuif de pot in een voorverwarmde oven van 160°C en laat de schenkels minstens 2 uur garen, tot ze helemaal gaar zijn.

  5. Snijd de krieltjes en de wortelen ‘en cocotte’, dit is tonvormig, en kook ze gaar in gezouten water.

  6. Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de wortelen en de aardappelen kort even op. Snipper wat tijm fijn en voeg hem toe en kruid met peper en zout.

  7. Haal de schenkels uit de oven en schep ze in een grote schaal met wat saus. Lepel de groente erover en strooi er wat peterselie over.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.