Buikspek ‘Duke of Berkshire’ gelakeerd met hot chocolate, salade van venkel en algen, yoghurtsaus met munt en koriander

Ingrediënten :
Het Buikspek
De Honingmengeling
De 'Hot Chocolate'
En Verder
Bereiding :
-
Snijd de venkel fijn met de mandoline (tegendraads).
-
Voeg de fijngesneden tomaten, wakame, limoen, peper, zout, een snuifje piment d’espelette en olijfolie toe.
-
Voeg een snuifje suiker toe aan de Griekse yoghurt en meng er de munt, koriander en een mespunt piment d’espelette onder.
-
Bak het spek in wat geklaarde boter, bestrijk het met de honingmengeling en laat het karameliseren.
-
Frituur wat dille voor de presentatie.
Specificaties ingrediënten
-
- Hot Chocolate = Pikante kruidenmix met o.a. kaneel, gember, kardemom, zwarte peper en vanille.
- Wakame = Donkergroen Japans zeewier, wordt gebruikt in soepen en salades
- Piment d’espelette = Chilipeper uit Frans Baskenland met overheersende paprikasmaak.