Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Alcohol Alcohol Groenten Groenten Vis Vis Zeevruchten Zeevruchten

De heek is een witte vis die opvalt door zijn zachte en delicate smaak. Uit voedingsoogpunt is het een vis die ons talloze proteïnen van grote biologische waarde zal opleveren, evenals B-vitamines en mineralen zoals natrium of kalium. Het bevat ook fosfor, calcium en jodium.
Het vetgehalte is vrij laag, dus de calorische waarde van dit recept zal worden bepaald door de olie die in de saus wordt gebruikt.

Alcohol Alcohol Groenten Groenten Pasta Pasta Zeevruchten Zeevruchten Zuivel Zuivel

Pappardelle en tagliatelle zijn twee soorten Italiaanse lintpasta. Jeroen serveert de pasta op originele wijze met prei, en die snijdt hij in even brede linten om ze daarna onder elkaar te mengen. Deze 'preipasta' serveert hij met pittige diaboliquesaus, op basis van tomaten en whiskey, en gebakken scampi's. Soms hoef je het niet ver te zoeken om een topresultaat op tafel te zetten.

Designed using Creattica. Powered by WordPress.