Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gewokte scampi’s en broccoliroosjes met noedels

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. Pel de scampi’s (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep droog met keukenpapier.

  2. Snij de broccoli in kleine roosjes.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Snij het pepertje in fijne ringetjes (verwijder eerst de pitjes als u niet van pikant houdt).

  5. Pers de limoen.

  6. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Klop de eieren los met een vork.

Bereiding:

  1. Overgiet de noedels met kokend water en laat 5 min. afgedekt zwellen. Laat uitlekken.

  2. Verhit intussen de rijstolie in een wok en bak het fijngesnipperde knoflook en het pepertje kort. Voeg de broccoliroosjes toe en roerbak 5 min.

  3. Voeg de scampi’s toe en roerbak nog 3 min.

  4. Meng er de uitgelekte noedels, het limoensap, de vissaus en de bruine suiker onder. Giet er de losgeklopte eieren over en roer goed tot ze beginnen te stollen. Kruid met peper en zout en besprenkel met de sesamolie.

Afwerking:

  1. Bestrooi met de amandelschilfers.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.