Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Appelcrumble met veenbessen en dadels

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. Snij de dadels in fijne reepjes.

  2. Schil de appelen en snij in blokjes van 1 cm.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (ø 24 cm). Prik er een paar keer in met een vork.

  3. Roer de stukjes appel, de veenbessen, de reepjes dadel en de bruine suiker onder elkaar in een mengkom. Verdeel over het bladerdeeg.

  4. Maak een crumble: wrijf de zachte boter, de fijne suiker, de havermout en de bloem met uw vingers tot een grof kruimeldeeg. Verdeel over de taart en zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie zodat de crumble niet aanbrandt.

  5. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.