Appelcrumble met veenbessen en dadels
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding:
-
Snij de dadels in fijne reepjes.
-
Schil de appelen en snij in blokjes van 1 cm.
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (ø 24 cm). Prik er een paar keer in met een vork.
-
Roer de stukjes appel, de veenbessen, de reepjes dadel en de bruine suiker onder elkaar in een mengkom. Verdeel over het bladerdeeg.
-
Maak een crumble: wrijf de zachte boter, de fijne suiker, de havermout en de bloem met uw vingers tot een grof kruimeldeeg. Verdeel over de taart en zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie zodat de crumble niet aanbrandt.
-
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.