Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Rosbief met witloofstoemp en oesterzwammen

Rosbief met witloofstoemp en oesterzwammen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook ze gaar.

  2. Snij het witloof in fijne reepjes.

  3. Kuis de oesterzwammen en snij ze in reepjes.

  4. Smelt de boter in een pan en kleur de rosbief aan, kruid met pezo. Zegt 15 min. in een oven van 180°C.

  5. Bak het witloof kort in wat boter. Kruid met pezo en voeg de suiker toe. Laat lichtjes carameliseren.

  6. Bak de zwammen in wat boter. Kruid met pezo.

  7. Snij de rosbief in plakjes. Pureer de aardappelen en voeg wat boter en melk toe. Kruid met pezo en nootmuskaat. Meng met het witloof, de oesterzwammen en de rucola.

  8. Serveer meteen.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.