Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Alcohol Alcohol Groenten Groenten Pasta Pasta Zeevruchten Zeevruchten

Heerlijk deze spaghetti met scampi en tomaat! Hij is echt heel makkelijk en snel te bereiden… op minder dan een half uur had ik hem op tafel, perfect voor tijdens de week. Bovendien is het een echt smaakbommetje, dus ook om te serveren als er vrienden komen eten is deze een serieuze kandidaat! Geef er desgewenst een groene salade bij, besprenkeld met olijfolie en balsamico azijn.

Alcohol Alcohol Groenten Groenten Pasta Pasta Vis Vis Zeevruchten Zeevruchten

Fideuà is een Spaanse gerecht dat op dezelfde wijze wordt bereid als een paella. Het pastagerecht met vis ontstond in Valencia door een gebrek aan rijst tijdens het bereiden van een traditionele paella. De chef gebruikte gebroken pasta in de plaats van rijst en zo werd Fideuà geboren.

Designed using Creattica. Powered by WordPress.