Macaroni alla puttanesca. Oftewel letterlijk vertaald 'Macaroni op boerenwijze'. Ontstaan omstreeks het midden van de twintigste eeuw. Net als veel andere beroemde gerechten is ook deze waarschijnlijk ontstaan door creatief te zijn met de beperkte hoeveelheid aan ingrediënten die men in huis had. Als vis neem je het best tonijn omdat de smaken heel goed bij mekaar passen.
Spaghetti met scampi en tomaat
Heerlijk deze spaghetti met scampi en tomaat! Hij is echt heel makkelijk en snel te bereiden… op minder dan een half uur had ik hem op tafel, perfect voor tijdens de week. Bovendien is het een echt smaakbommetje, dus ook om te serveren als er vrienden komen eten is deze een serieuze kandidaat! Geef er desgewenst een groene salade bij, besprenkeld met olijfolie en balsamico azijn.
Ovenschotel met spruitjes en pasta
Een heerlijke ovenschotel met spruitjes en pasta. De schotel is snel te bereiden, lekker en vult goed. Breng op smaak met zout en peper, strooi daaroverheen geraspte kaas. Giet als finishing touch de kookroom over de schotel. Gratineer voor 20 minuten op 180 graden in de oven.
Fideuà
Fideuà is een Spaanse gerecht dat op dezelfde wijze wordt bereid als een paella. Het pastagerecht met vis ontstond in Valencia door een gebrek aan rijst tijdens het bereiden van een traditionele paella. De chef gebruikte gebroken pasta in de plaats van rijst en zo werd Fideuà geboren.