Macaroni alla puttanesca. Oftewel letterlijk vertaald 'Macaroni op boerenwijze'. Ontstaan omstreeks het midden van de twintigste eeuw. Net als veel andere beroemde gerechten is ook deze waarschijnlijk ontstaan door creatief te zijn met de beperkte hoeveelheid aan ingrediënten die men in huis had. Als vis neem je het best tonijn omdat de smaken heel goed bij mekaar passen.
![](https://receptenvoorthuis.be/wp-content/uploads/2024/04/Gegratineerde-macaroni.jpg)
![Alcohol](https://receptenvoorthuis.be/wp-content/uploads/2022/03/Alcohol.jpg)
![Groenten](https://receptenvoorthuis.be/wp-content/uploads/2022/01/Bloemkool1.jpg)
![Pasta](https://receptenvoorthuis.be/wp-content/uploads/2022/01/Spaghetti.jpg)
![Vis](https://receptenvoorthuis.be/wp-content/uploads/2022/01/vis1.jpg)
![Zuivel](https://receptenvoorthuis.be/wp-content/uploads/2022/01/Melk.jpg)