Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Ovenschotel met spruitjes en pasta

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de spruitjes en pasta (tegelijkertijd) in de bouillon in ca 10 minuten gaar. Giet af, vang daarbij het kookvocht op. Doe de spruitjes en de pasta in een ovenschaal (24 cm x 28 cm).

  2. Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een pan en voeg de uienringen toe. Bak ze even kort aan. Blus af met de tomaten en 300 ml van het kookvocht. Breng op smaak met zout, peper en rozemarijn.

  3. Giet de saus over de spruitjes en pasta in de ovenschaal. Verdeel de plakjes kaas over het gerecht en zet de schaal in het midden van een op 200 ºC voorverwarmde oven. Laat 25-30 minuten bakken.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.