Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Geroosterde zeebarbeel op een feestelijk bedje van prei

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Laat de zeebarbeelfilets ontdooien en dep droog.

  2. Strijk aan beide zijden in met 2 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde kerstomaten. Kruid lichtjes met peper en zout.

  3. Snij de prei in stukken van ± 6 cm en vervolgens in lange repen.

  4. Verhit 4 eetlepels olie uit de verpakking van de half-gedroogde kerstomaten.

  5. Stoof er zachtjes en al roerend de preirepen in, samen met 3/4 van de kerstomaatjes.

  6. Doe dit gedurende een 10-tal min. tot de prei zacht is. Voeg naar smaak nog wat olie uit de verpakking van de half-gedroogde kerstomaten toe.

  7. Kruid met peper en zout.

Bereiding

  1. Leg de zeebarbeel met de velkant naar boven op een bakplaat die u bekleed hebt met aluminiumfolie. Schuif 10 cm onder een goed voorverwarmde grill. Rooster 10 à 12 min.

  2. Verwarm ondertussen zachtjes de prei met de half-gedroogde tomaten.

Afwerking

  1. Maak een bedje van prei en half-gedroogde kerstomaten op elk bord.

  2. Schik er 2 zeebarbeelfilets op.

  3. Garneer rondom met de resterende kerstomaatjes en serveer met aardappelnootjes of verse pasta.

Tips

  1. Ook heel lekker met zeebaars in plaats van zeebarbeel (de bereidingswijze is dezelfde).

  2. Vervang de prei gerust door 2 à 3 venkelknollen die u in fijne reepjes gesneden hebt.

  3. Ook heel geschikt als voorgerecht. Met deze hoeveelheden hebt u voldoende voor 8 personen.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.