Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Eendenlever met zoetzure appeltjes

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Schil de appelen en snij ze in blokjes van 0,5 cm. Besprenkel ze met het citroensap.

  2. Om de eendenlever makkelijk uit de verpakking te halen, snijdt u de zijkant open met een scherp mes dat in warm water werd opgewarmd. Draai de verpakking om de lever eruit te halen.

Bereiding

  1. Giet de witte wijn, de balsamicoazijn en de Luikse siroop in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Laat tot de helft indikken gedurende ca. 10 min.

  2. Maak met dit siroopmengsel enkele dunne strepen op elk bord en roer de appeltjes door 2 el van het mengsel.

  3. Maak een torentje in het midden van elk bord: begin met de appels, hierop 1 sneetje eendenlever en daarop, in waaiervorm, 2 sneetjes gerookte eenden filet.

  4. Bestrooi lichtjes met wat grof zeezout en versgemalen peper.

Afwerking

  1. Versier met peterselie.

  2. Serveer met geroosterd brood.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.